BLACK TEA

BLACK TEA

Vazgeçilmez kültürel değerlerimizden olan çay sadece Türkiye için değil dünyanın farklı bir çok coğrafyasında da önemli kültürel değer olmayı koruyor.

 Seylan çayının anavatanı dünyanın dördüncü büyük çay üreticisi olan Sri Lanka olduğu söylenebilir.Hindistan'ın güneyinde kalan bölgenin eski adı da Ceylon diye anılır. Bir ada ülkesi olan Sri Lanka'nın iklim koşulları ve bitki örtüsü, ülkenin çay konusunda uzmanlığını kanıtlar.

Bir siyah çay çeşidi olan Seylan çayı günlük hayatımızdaki siyah çay ile harmanlayarak kullandığımız ve severek tükettiğimiz çay çeşitlerinden biridir.

 Seylan Çayı yaprakları Türk çay yapraklarına göre daha iri bir yapıdadır. Bu irilik sayesinde de seylan çayı daha hızlı ve yoğun bir deme sahip olur. Seylan Çayı ve Türk çayı arasındaki bir diğer fark ise, Türk çaylarına göre seylan çayının daha yavaş yetişmesidir.

İklim ve coğrafi özellikleri nedeniyle yavaş yetişen Seylan çayı daha yoğun bir kıvama ve lezzete sahiptir.

Seylan çayını diğer siyah çaylardan ayıran bir diğer özellik toplanma şeklindeki farklılıktır. Diğer çayların tamamına yakını bir makas yardımıyla toplanırken Seylan çayı elle toplanan bir çaydır. Bu özelliği Seylan çayının doğallığının ve kalitesinin muhafaza edilmesine imkan tanır.

Mim And More ailesi olarak "Black" serimizde Seylan çayın bu doğallığını ve kalitesini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Doğanın sihrini hissetmeniz dileği ile....