Mavi Sarmaşık Çiçeğini, Euphoria’nın Işıltısında Tanımaya Ne Dersin?

Mavi Sarmaşık Çiçeğini, Euphoria’nın Işıltısında Tanımaya Ne Dersin?

Mavi Sarmaşık Çiçeğini, Euphoria’nın Işıltısında Tanımaya Ne Dersin? 

“Blue Butterfly Pea” adıyla bilinen mavi kelebek sarmaşığı, Tayland’ın kuzeyinde dağlık bölgelerde yetişen ve Güney Asya’da yüzyıllardır kullanılan mavi çay yapımının ana maddesi olan bir bitkidir.

Tıp, kozmetik ve gıda gibi birçok alanda kullanılan mavi renkli bu bitkinin, suya mavi rengini verdiğinin öğrenilmesiyle birlikte popülerliği oldukça arttı. Böylece gerek sofralarımızın gerek çay seremonilerimizin vazgeçilmezi oldu diyebiliriz. Artık çayını renksiz içemeyen mi dersiniz ya da kurabiyeler, kekler, dondurmalar… ve daha birçoğunu yapan mı?

Mavi sarmaşık çiçeğini nasıl kullanacağınız size kalmış ister 1-2 damla limon sıkıp mor renge dönüştürerek ağzınızı tatlandırın ister hiçbir şey katmadan mavi rengiyle tüketin. Seçim sizin :) 

TARİF METNİ

Işıltılı Euphoria İçeceği


Malzemeler

1 adet Mim Euphoria Ice Tea Pack  

3 yemek kaşığı (25 gr) şeker. 

1 litre sıcak su

Tercihiniz kadar hazırlanan mavi buz.

Limon dilimleri

Hazırlanışı

İçeceğimize başlamadan önce mavi buzlarımızı hazırlıyoruz. Mavi sarmaşık çiçeği ile demlenmiş suyumuzu buz kalıplarına döküp buzluğa koyup donmaya bırakıyoruz.

Litrelik Ice tea poşetimizi 1 litre sıcak suya bırakıyoruz ve yarım saat demleniyor.

Maşa yardımıyla poşeti içinden çıkarıyoruz. 3 yemek kaşığı şekeri 

ekliyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alıyoruz. Daha sonra hazırlamış olduğumuz mavi renkli buz kalıplarımızla birlikte içeceğimizi buzlu bardağa servis ediyoruz. İşte şimdi ışıl ışıl Euphoria çayınız hazır!!!

Afiyet olsun.




Peki, mavi sarmaşık çiçeğinin rengi dışında sağlık için ne gibi faydaları var?

-Sindirimi Kolaylaştırır.

Antioksidanlar açısından zengin bir içeriğe sahip bu içeceği detoks çizelgenize ekleyin. Haftada bir veya iki kez aç karnına bir fincan mavi çay içmek sindirim sisteminize oldukça iyi gelecektir.

-Stresi Azaltır.

Mavi sarmaşık çiçeği çayının eşsiz aroması, ruh halinizi sakinleştirmeye yardımcı olur. Anksiyete semptomlarını azaltır ve stres kırıcı etkilere sahip olduğu söylenir.

-Kilo Vermek İçin İdeal.

Mavi çay kafeinsizdir, karbonhidrat içermez, yağ içermez ve %0 kolesterol içerir.

-Cilt Sağlığını Korur.

Mavi çayda bulunan flavonoidler, cilt elastikiyetini artırmaya ve korumaya yardımcı olur. Her gün 1 fincan mavi çayı içmek, sindirilmemiş gıda partiküllerinin sistemden atılmasına yardımcı olur, bu da kuru cildin parlamasına, koyu lekelerin giderilmesine ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.