MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİMİZ…

MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİMİZ…

Yazın aydınlık ve sıcak günlerini geride bırakıyoruz. Bu değişim sadece hava koşullarında değil, bedenimizde ve alışkanlıklarımızda da gerçekleşiyor.

Yoğun ve yorucu bir gün sonunda kendimize ayırmayı planladığımız zaman aralığında okuduğumuz kitaplara eşlik eden soğuk çaylar, yerini sıcak bitki çaylarına bırakıyor.

Kış aylarında güneş ışığının daha az olması beyindeki bazı hormonların işleyişinde bozulmalara ve bağışıklık sistemimizin çalışmasında aksaklıklara sebep olabiliyor.

Bu dönemde gündüzün sıcak akşamın soğuk geçtiği gecelerde, bir bardak        ''All Seasons'' çayının içeriğinde bulunan Hibiskus ve Portakal Kabuğu ile mevsim geçişlerinin sizleri etkilemesine engel olabilirsiniz.

Ruhsal dengemizde de değişimlere neden olan bu mevsim geçişleri daha fazla duygu değişimlerine ve strese sebebiyet veriyor.

Bu değişimlere adapte olma sürecinde yediğimiz ve içtiğimiz şeylere dikkat ederken vücudumuza da bir o kadar dikkat etmemiz gerekir. 

Mevsim geçişlerinde değişen bir diğer şey ise banyo alışkanlıklarımızdır.             Yaz aylarında daha fresh banyo tuzlarını tercih ederken, kış mevsiminde stres azaltan ve bağışıklığımızı güçlendiren ''Immunity'' banyo tuzunu tercih ediyoruz.