Palo Santo İle Evinizi Şifalandırın

Palo Santo İle Evinizi Şifalandırın

Palo Santo ağacının tütsü olarak kullanımı İnkalar dönemine kadar uzanır.    Limon-çam karışımı özel bir kokuya sahiptir. Geleneksel tütsü çubuklarının aksine Palo Santo çubukları birden çok kullanıma izin vererek yavaşça yanar.

Palo Santo ağaçlarını küçük parçalar haline getirerek elde edilen Palo Santo tütsüsü, çok eski zamanlardan bu yana iyileştirici etkisiyle evlerimize ve hayatımıza girdi. Palo Santo'nun insanın hem ruhuna hem bedenine şifa veren etkisi çok uzun zaman önce keşfedilmiş.

Palo Santo'nun kullanımı epey eskilere dayanıyor. İnkalara kadar uzanan kaynaklar, Palo Santo’nun pek çok seremonide ve o dönemin iyileştirme ritüellerinde kullanıldığına işaret ediyor.

Palo Santo ağaçlarının yetiştiği bölgelerde, bu ağacın şifalandırıcı gücü olduğuna inanılıyordu.

Palo Santo ağaçlarına bu sebeple "holy wood (kutsal ağaç)” diyorlardı. Bereketi arttırdığına, kötü enerjileri yaşamdan uzaklaştırdığına, barış duygusunu tesis ettiğine ve yaratıcılığı geliştirdiğine yürekten inanıyorlar.

Palo Santo ağacının içeriğinde bulunan bileşenler, tütsü olarak kullanıldığında zihnimizi sakinleştirmemize, odaklanmamıza, konsantrasyonumuzun artmasına yardımcı oluyor.

Şamanların pek çok seans ve seremonilerinde kullandıkları Palo Santo tütsüsünün bedenimiz ve yaşam alanlarımız üzerinde oldukça güçlü ve hızlı bir arındırma özelliği var. Kendine özgü muazzam kokusuyla da mekanlarda doğayı çağrıştıran ve huzur veren bir atmosfer yaratıyor. Palo Santo pek çok ülkede meditasyon ve yoga seanslarının vazgeçilmez bir parçası. Ayrıca yaratıcılık gerektiren meslek gruplarının da çalışma masalarından eksik olmayan bir tütsü çeşidi.

Doğamızda keşfedilmeyi bekleyen şifa ve huzur dağıtan o kadar fazla mucize var ki. Palo Santo aslından bunlardan sadece biri. Fakat güçlü bir mucize.

 

Doğanın sihrini hissetmeniz dileğiyle...